Prekių sąrašas pagal prekės ženklą Smokey Olive Wood
Prekės ženklas, gaminantis medienos drožles ir dūmų dulkes. Viskas prasidėjo Andalūzijoje, kur atostogų metu įkūrėjai susipažino su gardžiu mėsos, žuvies ir daržovių, paruoštų ant kepsninės su alyvuogių mediena, skoniu. Grįžę namo jie norėjo dar kartą patirti tuos gerus laikus, bet, deja, paaiškėjo, kad alyvmedžių medienos sunku gauti. Todėl jie parsivežė medienos tiesiai iš Ispanijos ir nusprendė pasidalyti puikiu skoniu su kitais kepsnių mėgėjais. Alyvuogių mediena pasižymi išskirtiniu dūmo skoniu, kuris Viduržemio jūros regione labai vertinamas jau tūkstančius metų. Ispanijoje prekės ženklas rado ir kitų brangakmenių: apelsinų medieną, tradicinę Valensijoje, naudojamą paelijai ruošti, migdolų medieną ir kebračo medieną.
Ekologinės priemonės
Kasmet alyvmedžių plantacijose nukertama dalis medžių. Taip yra todėl, kad alyvuogės dažniausiai renkamos mašinomis. Šiose mašinose naudojama mechaninė ranka, kuri nuo šakų nupurto alyvuoges. Jei ranka nebegali apvynioti kamieno arba dėl kamieno storio medis nepakankamai kratomas, medis pašalinamas kartu su šaknimis ir pakeičiamas nauju. Tokiu būdu gauta šaknų mediena naudojama medžio drožlėms ir rūkymo dulkėms gaminti, todėl specialiai šiam tikslui medžiai nekertami. Kadangi prekės ženklas medienai gauti naudoja medžių šaknis, nereikia šalinti žievės, todėl sumažėja atliekų. Pjaunant medienos gabalus susidaro pjuvenos, kurios naudojamos rūkymo dulkėms gaminti.
Mediena iš pradžių džiovinama saulėje, o vėliau - specialioje krosnyje, kurią maitina saulės baterijos. Šios krosnelės paprastai varomos medžio drožlėmis, dujomis arba elektra. Smokey Olive Wood naudoja tik minimalų energijos kiekį siurbliui, kuriuo cirkuliuoja šiluma iš saulės kolektorių, maitinti. Dėl to šio prekės ženklo gaminiai yra ekologiškesni nei identiški kitų prekės ženklų gaminiai. Gamybos įmonę supa alyvmedžių sodai, todėl gerokai sumažėja transporto išmetamų teršalų kiekis. Prekės ženklas siūlo įvairių dydžių medienos drožlių, tinkančių skirtingiems prietaisams ir paskirtims, taip pat skirtingo tūrio pakuotes, pritaikytas skirtingiems naudotojų poreikiams.
Viduržemio jūros regiono skoniai
Daugelyje Malagos paplūdimio restoranų yra valtis, pripildyta smėlio ir degančių alyvmedžių šaknų. Šios valtys naudojamos kaip kepsninės ir jose kepamos sardinės (espetos de sardinas). Švelnus alyvmedžio dūmų kvapas dera ne tik su žuvimi, bet ir su vištiena, kiauliena, daržovėmis ir net vaisiais. Kitų egzotiškų dūmų rūšių paklausa paskatino prekės ženklą rinktis ąžuolo, apelsinų, citrinų, migdolų ir graikinių riešutų medieną. Ąžuolas suteikia Iberijos kiaulėms gilės, kurios mėsai suteikia garsųjį, būdingą skonį. Daugelyje gerų restoranų ąžuolo mediena naudojama dėl jos kietumo ir ilgo degimo laiko. Medienos dūmai suteikia išskirtinį kaimišką skonį ant grotelių keptiems ir rūkytiems patiekalams.
Ispanijoje daug migdolų medžių išraunama ir pakeičiama kitais augalais, o jų mediena vėliau naudojama viešojo maitinimo pramonėje. Medienos dūmai pasižymi intensyviu aromatu, kuris puikiai dera su jautiena, žvėriena ar žuvimi, pavyzdžiui, skumbre. Apelsinmedžio mediena, tradicinė Valensijoje, naudojama paelijai ruošti. Medžiai reguliariai genimi, kad skatintų augimą, o mediena surenkama ir panaudojama, taip užtikrinant ekologišką atliekų tvarkymą. Šios medienos dūmai patiekalams suteikia švelnų, vaisinį ir dūminį skonį ir puikiai dera su žuvimi, kiauliena ir vištiena.